Inget att äta? Ingen ork att laga nåt? Inga pengar att handla för?
Ingen panik!
Maken skapade under sina (inte så) vilda ungkarlsår en rätt som både publicerats i Aftonbladet och som fortfarande ligger högt på vår favoritlista i familjen. Den låter kanske inte särskilt spännande, men är snabb, enkel och god.

Ingredienserna är som du ser sånt som är lätt att ha på lut i skafferiet, i åratal, så att du alltid har en het tallrik pasta inom räckhåll. Det enda som saknas på bilden är lök och spagetti.
Peters panikpasta
Ungefär tre portioner:
Två burkar makrill i tomatsås
2 schalottenlökar eller en halv gul lök
2 msk extra Dry martini eller 0,5 dl torrt vitt vin
0,5- 1,5 tsk röd currrypasta (beroende på hur hett du vill ha det)
2 msk tomatketchup
Svartpeppar och ev. lite salt
2 msk olivolja
450 g spagetti
Fräs den hackade löken på mycket låg värme i olivoljan. Tillsätt currypastan och fräs någon minut på lite högre värme. Slå i vinet, ketchupen och tomatsåsen från makrillburken. Koka upp och låt puttra några minuter. Tillsätt makrillen och mosa den brutalt
med träslev så att det hela blir en tjock pastasås.

Koka pastan, häll av vattnet och blanda ner i såsen. Servera i djupa tallrikar med en god dryck. Inte är det vackert men vem är egentligen det?

Kommentera