Ett sportlov har passerat med både snöväder och strålande sol. Min egen sportinsats har varit sedvanligt skral men ett storverk har jag ändå genomfört. Jag har nämligen skapat ett grötrecept som omkullkastat hela min tidigare uppfattning om gröt och gjort mig till en riktig fanatiker. Aldrig trodde jag att jag skulle bli en sådan människa som kryper till sängs på kvällen buren av tanken på att det snart blir morgon igen så att jag får äta gröt, men plötsligt hände det.

Som alltid när det gäller att få någon (alltså mig) att äta något som ser trist ut handlar det om att tillsätta tillräcklig mängd smör för att få det att glida förbi mina fördomar och tvivel. Resultatet här är i alla fall en fluffig och välsmakande gröt som gör en mätt i flera timmar.


(null)


Grahamsgröt

Till en hungrig person:

1,25 dl mjölk
1,25 dl vatten 
0,5 krm salt ( Mängden är så klart en smaksak. Det här funkar för mig.)
Drygt 0,5 dl grahamsmjöl 
Smörklick efter samvete

Koka upp mjölk, vatten och salt. Vispa ner mjölet och sänk värmen så att den bara står och småputtrar. Rör om ibland med en väl använd och därför missfärgad gammal träslev. Efter 8-10 minuter tar du den från värmen och rör ner en ordentlig (du avgör!) klick smör. Ät med lingonsylt och mjölk. Gå ut världen som en ny människa!

Kommentera

Publiceras ej